Отново отбелязахме 2. април - LIGHT IT UP BLUE. Световен ден за информираност за аутизма

„Детската усмивка е над всичко!”

 

17760070 1867484466797522 4283842581282428843 n


Кампания, посветена на 2 април:
Световен ден за информираност за аутизма


За осма година на 2 април се проведе Благотворителен концерт , посветен на Световния ден за информираност за аутизма, а за шеста година България е част от световната кампания Autisum Speaks – Light It Up Blue (Освети в синьо).

Кулминацията на който бе осветяването на НДК в синьо!

Тази година мотото е „Детската усмивка е над всичко!”

Организатори на събитието бяха Сдружение „Аутизъм днес“, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и Сдружение "Тацитус".

Кампанията се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на кмета на гр. София Йорданка Фандъкова.


В концерта се включиха любими наши изпълнители: Любо Киров, Pavell & Venci Venc’, DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Коцето Калки и Мартина Табакова, група „Медикус”, вокална група „Бон Бон“, Поли Генова, група „LaTiDa” ,Богдан Томов, Део и Ники Станоев.

Водещи на събитието по традиция бяха Георги Мамалев, Део, Стефан Щерев, Ева Кикерезова и Ники Станоев.

Посланиците на добра воля тази година бяха Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България и Ираван Хира - Председател на Българския Форум на бизнес лидерите, заместник кмета по финансите на гр. София Дончо Барбалов и Ирена Соколова.

Благодарим на учениците от Национална гимназия по полиграфия и фотография, които всяка година снимат благотворително концерта и събитието. Изказваме нашата благодарност и на учениците от 21 СУ „Христо Ботев“ и на тези от Софийски ученически съвет.

Сред специалните ни гости бяха представители на институциите, общински съветници и кметове, с които през годините развихме отлични партньорски отношения, хора на изкуството и всички, които не останаха безразлични към каузата ни и един от най- големите приятели на каузата за децата с аутизъм в България Ники Кънчев.
Всички те през годините са ни помагали, за да стане факт изграждането на Център за приложен поведенчески анализ, да се обучат и сертифицират наши специалисти, които да работят там, и да получат световна акредитация като терапевти.
Всички те помогнаха децата с аутизъм в България да бъдат приемани просто като деца, както и за промени в българското законодателство за достоен живот на децата с аутизъм и техните семейства!
Паралелно с това, много наши дарители и благодетели съдействаха да организираме и проведем поредица от обучения на учители, специални педагози, психолози, логопеди, медицински персонал и други специалисти, ангажирани с цялостната грижа за децата с аутизъм. Лектори на семинарите са световно известни специалисти.

Благодарим на тези, без които организирането на този концерт нямаше да е възможно: Столична Община, НДК, Евробет, Рефан, Магазини „Яко“.

Благодарим на всички, които допринесоха за осъществяването на това събитие и подкрепиха нашата кауза!

8 Май - Ден за футбол за деца с Аутизъм и други проблеми в развитието

Сдружение "Аутизъм днес " и Българска Мини Футбол Асоциация в партньорство с Националната Асоциация на ресурсните учители в България НАРУ, Регионално управление на образованието София град и Държавен Логопедичен център София организират за първи път в България 

ДЕН ЗА ФУТБОЛ ЗА ДЕЦА С АУТИЗЪМ И ДРУГИ ПРОБЛЕМИ В РАЗВИТИЕТО 

8 Май 2017 г. (понеделник) 
Начало: 11.00 часа
Място: Баухаус Арена, ул. "Неделчо Бончев " 41 

СПОРТА КАТО ТЕРАПИЯ ЗА ДЕЦА С АУТИЗЪМ И ДРУГИ ПРОБЛЕМИ В РАЗВИТИЕТО 

Вече ШЕСТ години организираме различни спортни прояви за деца с Аутизъм и други проблеми в развитието, като резултатите са:

* има създадени приятелства между някои от децата ;
* развиват се физическите им умения и координация ;
* подобрява се сензорната им интеграция ;
* развива се грубата им и фината моторика ;

Доброволци от Фен клубовете на Арсенал България, Нюкасъл България, Българска Асоциация Мини Футбол и др. ще подкрепят децата, както и учители- доброволци ще занимават децата, докато не играят 

Всички желаещи да запишат децата си могат да го направят до 6 май, 17.00 часа на e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

18192760 1879572148922087 6773537060783375366 o

Спортен празник на 1 юни - спортът като терапия за деца с аутизъм и други проблеми в развитието

Сдружения „Аутизъм днес“ и „Тацитус“в партньорство с Българска Асоциация Мини Футбол,  Националната Асоциация на ресурсните учители в България НАРУРегионално управление на образованието – София град и Държавен Логопедичен център- София ще отбележат Денят на детето 1 юни  с Детски празник на открито на Баухаус Арена, ул. Неделчо Бончев 41 от 17.00 часа.    

   

Посланици на каузата, които ежегодно ни подкрепят - Ники Кънчев, Део, Йоана Драгнева, Георги Мамалев, Стефан Щерев, Ники Станоев, Гала, Камен Воденичаров, Лео и другиприятели, с чиято помощ с годините намалява стигмата към децата с аутизъм в България и се подобрява качеството на живот на семействата им.

 

СПОРТЪТ КАТО ТЕРАПИЯ ЗА ДЕЦА С АУТИЗЪМ И ДРУГИ ПРОБЛЕМИ В РАЗВИТИЕТО

 

Вече шест години организираме различни спортни прояви за деца с аутизъм, дори има създадени приятелства между някои от децата.

А освен развитието на физическите им умения, към което ги приучават различните спортни дейности, се развива грубата и фината моторика на децата, както и се подобрява координацията и сензорната им интеграция.

Децата ще бъдат подкрепени от доброволци от фен клубовете на Арсенал и Нюкасъл и други приятели на каузата.

Всички, които желаят да запишат и доведат децата си, да пишат до 31 май, 17.00 на e-mail: autismtodayaba@gmail.com или на  телефон 0887366067

 

Ще се радваме да се срещнем там!

 

Защо в ABA центъра?

Приложният поведенчески анализ е наука за човешкото поведение. В последните 40 години хиляди публикувани изследвания документират ефективността на ППА сред различни популации, интервенции, среди и поведения. ППА изгражда и подобрява социално значими поведения чрез систематично прилагане на интервенции, базирани на принципите на поведенческата теорията за учене. Методите, основани на ППА са считани за най-напредналите терапевтични и образователни интервенции за деца с аутизъм и развитийни разстройства. Големият брой на научни доказателства, подкрепящи ППА, е довел до няколко независими организации да одобрят и подкрепят ефективността на метода: Американската Национална Академия на Науките, Американската Педиатрична Академия, Американското Здравно Министерство, и пр.

3

Read more...