Каним ви да се включите в обучение на тема: „Единствена по рода си гастроинтестинална патология при аутизма: клинични доказателства и предлагани методи за въздействие“, което ще се проведе на 17 май (вторник), от 13.30 до 15.30 ч. (Регистрацияот 13:15 ч.в зала 1 на Интер Експо Център, София (бул. Цариградско шосе № 147, София 1784) в рамките на най-старото специализирано изложение в София БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ (http://bulmedica.bg/bg).

Изложението вече години наред привлича медици от цялата страна, тъй като на него се предлагат нови технологии и оборудване в областта на медицината, показват се нови методи за лечение, дава се възможност за обучение от страна на висококвалифицирани специалисти. Всичко това безспорно се отразява върху качеството на здравеопазването в страната ни.

Лектор в обучението „Единствена по рода си гастроинтестинална патология при аутизма: клинични доказателства и предлагани методи за въздействие“ ще бъде американския детски гастроентеролог д-р Артър Кригсман (Arthur Krigsman).

Възпитаник на университета Johns Hopkins University, Кригсман получава своята медицинска степен в State University of New York в Бруклин през 1989 г. по-късно взима своята специалност по педиатрия в SUNY Brooklyn's Kings County Medical CenterСлед придобиването на специалност по детска гастроентерология през 1995  г., той се присъединява към катедрата на детските гастроентеролози в Beth Israel Medical Center  като директор до 2000 г. След това се мести в  Lenox Hill Hospital  от 2000-2004 г. на същата позиция.

Д-р Артър Кригсман е детски гастроентеролог, специализирал в оценката на деца от аутистичния спектър и други свързани увреждания. Неговата практика е съсредоточена върху клиничните стомашно-чревни прояви на деца от аутистии други съпътстващи болестни гастроинтестинални симптоми.

Обучението е подходящо за специалисти, които работят с деца от аутистичния спектър – гастроентеролози, психиатри, педиатри, лични лекари, психолози, логопеди и други медицински специалисти.

Продължителността е 2 часа с една кафе пауза. Ще бъде осигурен симулантен превод.

Организатори на обучението са Национална пациентска организация в партньорство със Сдружения "Тацитус ", Фондация "Стъпка за невидимите деца на България " и Сдружение "Аутизъм днес“.

Участието в обучението е безплатно, но предварителното записване е задължително и става с попълване на онлайн регистрационната форма http://goo.gl/forms/Mz8vMyzqXB до 16 май.

Очакваме ви!

npo1 iec1 Tacitus1 Stapka za nevidimite detsa1

         

11 май, обучение

„Тенденции в диагностиката на Детски аутизъм и други генерализирани разстройства на развитието“

Начало: 10:00 ч. в ТОКУДА болница, София

Лектор: Dr. IGNATIOS KAFANTARISZEIMPEGLOU, психиатър

Запиши се: http://goo.gl/forms/sArzmllSAU

 

Прочети повече >>

21 май, форум

ТЕМА: Какви възможности предоставя новия закон за образование, влязъл в сила от 1 август 2016 г.? – 21 май, 10.00

СПЕЦИАЛНО за родителите на децата, посещаващи Центъра ни

Запиши се: http://goo.gl/forms/HmgfOl5gIS

Прочети повече >>