„За мен беше чест да съм лектор на Международната Конференция в Скопие „Невроразвойните нарушения в Македония: стандарти и нови практики от чужбина“, организирана от сдружение „Во моят свет“ на 22 септември, заедно с двама от моите колеги- сертифицирани поведенчески терапевти- Иван Чолаков- АВА Център „Аутизъм днес“- Горубляне, София и Десислава Василева- АВА Център „Аутизъм днес“- Плевен „- сподели ВладиславаЦолова- Председател на сдружение „Аутизъм днес“ и директорна АВА Центровете по поведенческа и комплексна терапия в България, след завръщанетоси от Р Северна Македония!


Конференцията беше открита от Министъра на здравеопазването в Р Северна Македония Д-р Беким Сали и председателя на сдружение „Во Моят свет“- Златко Стояновски!
Специални гости бяха посланика на Р България в Р Северна Македония Ангел Ангелов и прекрасната му съпруга и ангажирана със социални и обществени каузи Биляна Ангелова!
Лектори на конференцията бяха още Бруно Фалисард, Франция от Университета Париз- Сакре, Мурад Цошкун от Истанбул ски Университет, Турция и други.


Най- много емоции и чувства предизвика лекцията на сдружение „Аутизъм днес“- „Шансът за децата с аутизъм в България и техните семейства“, представена от председателя й Владислава Цолова и практическата насоченост относно АВА подходите в поведенческата терапия, прилагани в четирите центъра на сдружението в България и шанс за повече от 200 семейства всеки месец, представени от поведенческите терапевти Иван Чолаков и Десислава Василева!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top