На 20 септември областният управител на Плевен Марио Тодоров и заместник областният управител Иван Петков честваха празника по повод 3 години от създаването Център за работа с деца „Аутизъм днес“- гр. Плевен“. Те бяха посрещнати от директора на центъра г-жа Владислава Цолова, която е създател на сдружение „Аутизъм днес“.

Центърът е изграден с подкрепа на общината, на много индивидуални и корпоративни дарители и публични личности, а специалистите, които оказват висококвалифицирана терапевтична помощ на децата с аутизъм, работят по индивидуален терапевтичен план.

„42 са децата с аутизъм, които посещават центъра редовно и имат високи резултати. Доказателство за това е, че някои от децата вече са интегрирани в нашата детска градина „Монтесори Планета България“ и в други детски градини и училища.“ – заяви г-жа Цолова пред пресцентъра на ОА-Плевен.Беше направена и обиколка на центъра, в хода на която беше обсъдено обучението през което са преминали специалистите и предстоящи ремонти на центъра, като всичко това се случва с помощта изцяло на дарители.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top