На 24 ноември сдружение „Аутизъм днес “ откри вторият си АВА Център по поведенческа и комплексна терапия в София и трети в страната!


На този важен за нас ден, с нас бяха Заместник Министъра на образованието и науката Мария Гайдарова, г- жа Орли Дафна Сона, консул на Посолството на Израел в Р България и г-жа Веред Елрон, съпруга на посланика на Израел в България, посланик на каузата и приятел Ники Кънчев, Председателят на Столичен Общински съвет Георги Георгиев, Председателят на Комисията по финанси в СОС Стефан Марков, Кметът на район Студентски Петко Горанов, Вихрен Заяков- директор на V ДКЦ, Ираван Хира- Изпълнителен директор на HP България, Калоян Дамянов- Директор на Центъра за подкрепа на приобщавщото образование- гр. София, Цветомира Георгиева- директор на 37 СУ „Райна Княгиня „, Галя Лозанова от Столичен Общински съвет, Велина Белева, Георги Георгиев- Председател на Училищното настоятелство на 5- го училище и други приятели на каузата!


Обединени около кауза за бъдеще на децата с разстройство от аутистичния спектър, денят, който беше обявен за Ден, посветен на жертвите от автомагистрала Струма и възрастните хора от дома в с. Рояк, в задушевна атмосфера от съмишленици в служба на доброто, прочетохме паметта на жертвите и се помолихме за душите им, заедно с отчето, който освети помещенията и напръскани със светлина вода всички присъстващи за още повече вяра и светлина в душите ни!


Получихме подаръци за децата от Началника на Регионално управление на образованието София град- Ваня Кастрева и Д- р Елеонора Лилова- Председател на ДАЗД.,,а психологът Младен Владимиров изрази възхищението си от млади и мотивирани специалисти да работят професионално и отдадено с деца със затруднения и проблеми в развитието.

Получихме много подаръци за децата, а Председателят на Столичен Общински съвет Георги Георгиев подари детски килими, които обляха в цвят и светлина всички помещения!
Христо Климентов от Глобъл Меншън сподели, че на много други каузи е помагал и подкрепял, но каузата на сдружение „Аутизъм днес “ е специална за него заради енергията, заряда и ентусиазма, с който заразява и посланията, които отправя!


Терапевтите на сдружение „Аутизъм днес “ грабнаха сърцата на всички с младежкия си чар, жизнен дух, отношение на Любов към работата си и развитието на децата, и мотивацията си за работа и развитие!


А Християн Пангелов- служител на сдружението, който има аутистичнало разстройство, завършил рисуване и педагогика, завладя сърцата на аудиторията с откровеността и непринудеността си, и хъса си, въпреки затруднението си.


Изграждането на центъра не би било възможно без кампанията „Аз Помагам “ на BNI Diamond, Фондация Children of Bulgaria, Посолството на Израел в Р България и Глобъл Меншън !
Само до Нова година очакваме повече от 40 деца да прекрачат прага на новия ни център, за да получат възможно най- висококачествена терапия, шанс за интеграция и достоен живот, и спокойствие и вяра за родителите и близките им!


Вторият АВА Център по поведенческа и комплексна терапия „Аутизъм Днес“ в гр. София, Студентски град е вече факт!
ABA Център „Аутизъм днес“- София, Студентски град
Студентски град, V ДКЦ, срещу УНСС, 4 ет.
Тел. 00359882009468
E- mail: autismtodayaba.student@gmail.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top