На 31-ви август сдружение „Аутизъм днес“ и приятели откри най- новия си център в гр. Бургас- АВА Център по приложен поведенчески анализ, четвърти за сдружението в страната!
След повече от две години очакване за повече от 65 семейства на деца с поведенчески проблеми и аутистично разстройство, лъч светлина и надежда и за семействата на деца с аутизъм в Бургас!

Оценките на 20 деца започнаха още в началото на месец август, а на официалното откриване присъстваха кмета на Бургас г-н Димитър Николов, Заместник кмета г-жа Йорданка Ананиева, кмета на район Освобождение Тодор Колев, директора на дирекция „Социални дейности“ в община Бургас- Мая Казанджиева, директора на дирекция „Социални дейности“ в община Велико Търново Росица Димитрова специално уважи събитието и пристигна от Велико Търново с екипа си!
Приятелят ни Калоян Дамянов – директор на Центъра за подкрепа на приобщаващото образование в София също специално уважи събитието ни, Антоанета Стоянова- Директор на Центъра за подкрепа на приобщаващото образование в Бургас също беше с нас на този важен за нас ден!

Получихме поздравителни адреси и подаръци от д-р Елеонора Лилова- Председател на ДАЗД, Надя Клисурска- Заместник Министър на труда и социалната политика, от Виктория Тахова- Директор на Агенцията по качеството на социалните услуги и от Агенцията за социално подпомагане!

Актрисата Елена Петрова- приятел на каузата ни от дълги години също пристигна специално за откриването на най-новия център на сдружението ни и с присъствието и голямото си сърце за пореден път успя да завладее всички присъстващи!
Присъстваха специалисти от сдружението от центровете ни в гр. София и Плевен, както и някои от нашите дарители- Ромиана Благоева от Мрамор и Гранит Дизайн ЕООД, които ни дариха прекрасния дизайн на логото с мозайка на центъра!
Всичко това стана възможно благодарение на най- големия ни дарител Children of Bulgaria – Децата на България, без които не би станал възможен нито цялостния и прекрасен ремонт на сградата, нито обзавеждането и оборудването!

Благодарим и на нашите дарители и приятели на каузата ни, устойчиви във времето- Дарик радио и Ники Кънчев, Фондация „Бит Хоуп“ Владислав Драмалиев и на строителя, изпълнител на ремонтните дейности и дарител Иван Тенев и BioDar organic Burgas.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top