Екип гр. Бургас

IMG-d9c821e5c9f97bbca97c8c5b23628705-V
IMG-c60a90b0bb419962cd2f3d2b09ca05b3-V

Основател

Владислава Цолова

Владислава Цолова e председател на Сдружение „Аутизъм днес" и директор на АВА Центровете по поведенческа и комплексна терапия „Аутизъм Днес" в България. Финансист и юрист с повече от 15 години опит в областта на банковото дело и докторант в докторска програма "Финанси, застраховане и осигуряване" към катедра "Финанси и застраховане".

Магистър по управление на човешките ресурси, Магистър по Психология и Магистър по Управление на образованието.

Владислава Цолова притежава сериозен организационен и управленски опит, включително в реализирането на кампании и обучения, управлението на проекти и създаването и развитието на детски заведения. Била е член на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации в Народно събрание (От 2013 г.). Членува в Българския форум на бизнес лидерите, НАСО и европейската Autism Europe и др. От 18 март 2023 г. е избрана за Председател на НПО Нацианалната Пациентска организация, обединение от над 65 организации в България и преизбрана на годишното общо събрание през м. юни 2023 г..

Владислава Цолова e създател на АВА Центровете по поведенческа и комплексна терапия „Аутизъм днес" през 2015 г. и Поведенческата терапия (Applied Behavior Analysis (ABA) вече не е мираж в България и сбъдната мечта на поколения родители на деца с аутизъм в България.

Владислава Цолова е инициатор и създател на сдружение „Аутизъм Днес"- организация от родители, специалисти и публични фигури, основано през 2014 година.

 „Аутизъм Днес" вече 8 години посвещава всеки ден от живота на подкрепата, развитието и добруването на деца с аутизъм чрез професионална образователна помощ, грижа и любов. Аутизъм Днес е символ на висок професионален стандарт за работа с деца с аутизъм, надежда и упование за родителите и предоставяйки високо професионални услуги, е гаранция за независим и достоен живот на децата с аутизъм в България.

Към момента сдружението има вече четири специализирани центъра за професионална помощ (два в гр. София, един в гр. Плевен и един в гр. Бургас) за деца с аутизъм, в които повече от 200 деца месечно и над 1000 деца годишно и техните семейства получават най- висококачествена терапевтична подкрепа.

Владислава Цолова е основател и на Детска градина Монтесори Планета България, чиято цел е: да се създаде съвсем ново и иновативно учебно заведение в гр. Плевен, което да работи по стандартите и изискванията на Министерство на образованието, изцяло съобразено с учебните планове и програми на МОН, но използвайки принципите и златните правила на Монтесори педагогиката, така че по игрови, свободен и напълно иновативен начин всички деца. включително и деца с проблеми в развитието да придобиват знания и умения от живота, като покриват и държавните образователни изисквания и получават необходимите знания и умения за училищна готовност, за което получават и Удостоверение от детската градина, лицензирана с Лиценз от Министерството на образованието 269/2.07.2020 г.

Владислава Цолова е родена в гр. Плевен и завършила Математическа Гимназия „Гео Милев" - гр. Плевен. Финансист и юрист е с повече от 15 години опит в областта на банковото дело, магистър е по човешки ресурси и психолог.

Владислава Цолова е докторант в докторска програма "Финанси, застраховане и осигуряване" към катедра "Финанси и застраховане" и притежава сериозен организационен и управленски опит в организирането на кампании, обучения- професионални, квалификационни и сертификационни, в управлението на проекти и изграждането и упралвението на детски заведения.

Специалист е по справяне с кризи и управление на кризисни ситуации.

· Член и активен участник в работната група за изработване на Закона за училищно и предучилищно образование от 2010 г., назначена със Заповед на Министъра на образованието, който е в сила от 01.08.2016 г.

· Член на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации в Народно събрание от 2013 г.

· Член на Български Форум на бизнес лидерите в България от 2015 г.

· Член на Autism Europe от 2016 г.

· Член на Национална Пациентска организация от 2015 г.

· Резервен член на Фонда за лечение на деца от 2017 г.

· Член на НАСО

· Председател на секция "Ментално здраве" в НПО Национална Пациентска Организация от 2022 г.

- Председател на НПО Национална Пациентска Организация от Април 2023 г.

Vladislava_Colova

Психолог/ Поведенчески терапевт

Велислава Петкова

Казвам се Велислава Петкова, работя като психолог в сдружение "Аутизъм днес". Притежавам придобита магистърска степен "Връзки с обществеността" от Икономически университет - Варна, както и квалификация "Психология" във Великотърновки университет "Св.св. Кирил и Методий". Участвала съм в стажантски студентски програми за междукултурен обмен в Индия и Шри Ланка. Завършила съм сертифицирано обучение в енергийната система "Рейки" - трето ниво.

Вярвам, че при съвместната ни работа с децата, една от най-важните предпоставки за напредък е изграждането на  доверие и приемственост, както и емоционалната подкрепа и взаимно разбиране от страна на родителите. Чувствам се удовлетворена когато виждам как всички малки стъпки към вътрвшния свят на децата, водят до положителни резултати в тяхното емоционално и поведенческо развитие.

Veli PETKOVACOMPLETE CERTIFICATE (1) (2) (7) (4) (1)_page-0001
Veli

Логопед / Поведенчески терапевт

Гергана Бъчварова

Казвам се Гергана Бъчварова и имам честта да работя като Логопед и поведенчески терапевт и логопед  в Сдружение "Аутизъм днес".

Завършила съм висшето си образование бакалавърска степен със специалност Социална педагогика и магистратура със  специалност "Социална педагогика и Логопедия".

За мен работата с деца от аутистичния спектър и с техните родители е лична кауза и предизвикателство.

В работата си се стремя да допринеса за по-успешното развитие и за преодоляване  на бариерите в социализацията и адаптацията на децата от аутстичният спектър.

Моята мотивация и удовлетворение от добре свършена работа е когато с малки стъпки се постигат желаните резултати в дългосрочен план.

IMG-06d3de71e6a33b65976346051d0d6141-V

Психолог/ Поведенчески терапевт

Лилиан Маринова

Казвам се Лилиан Маринова и работя като психолог в Сдружение „Аутизъм днес“.

Завърших  бакалавърска степен по психология в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", както и следдипломна квалификация по детско-юношеска психология към Медицински университет град Пловдив.

Мотивацията ми да уча психология беше свързана с желанието ми да бъда полезна на тези, които имат нужда от помощ. Децата винаги са предизвиквали в мен радост и удоволствие. А какво по-хубаво от това да работиш нещо, което те прави щастлив.

За мен децата са слънца, които заслужават шанс за бъдеще, а това да съм част от екипа на Сдружение „Аутизъм днес“ ме прави удовлетворена и изпълнена с вдъхновение.

Lilian COMPLETE CERTIFICATE (1) (2) (7) (1)_page-0001
283462510_793950541589940_5466489943996797400_n

Психолог

Теодора Танева

В момента завършвам специалност "Психология" към ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий". Имам интерес към ранното детско развитие и патологията. Имам дългогодишен професионален опит в организации, които оказват помощ и подкрепа на деца и жени пострадали от домашно насилие.

Мотивацията ми да работя с деца от аутистичният спектър е продиктувана от това, че чрез работата ми мога да допринеса както за самото дете и неговото семейство, така и за цялото ни общество. Активист съм в сферата на човешките права и правата на жените. Майка съм на три деца, а в свободното си време практикувам активно табата и канго джъмпс.

Теодора-2

Ерготерапевт

Павлина Гълъбова

Казвам се Павлина Гълъбова и имам огромната  чест да работя като Ерготерапевт в Сдружение " Аутизъм днес ". Завършила съм " Маркетинг" в Пловдивски университет " Паисий Хилендарски "- гр. Пловдив. В момента завършвам магистратура Специална педагогика - " Ресурсен учител " и "Ерготерапия".
Да работя с деца за мен е призвание, радост и любов . Поводът ,който ме подтикна да уча за " Ресурсен учител" е големият ми син,който е приятел с много деца от аутистичния спектър , неговите думи са: " Ти ще бъдеш добър учител на деца от аутистичния спектър , защото обичаш всички деца " . А за мен лично малките стъпки,които ще извършвам  ежедневно с всяко едно дете ще ме прави  удовлетворена и изпълнена с желание за постигане на всяка цел !
IMG-117f34593a649306113f6002a86a3eef-V

Психолог

Теодора Димова

Казвам се Теодора Димова,
Изучавам "Психология на кризисни ситуации", защото каузата на моя живот са децата. Финанист съм и имам дългогодишен корпоративен опит, но удовлетворението и чувството, че съм полезна за деца, които се нуждаят от допълнителна подкрепа, намирам само в работата с прекрасните малчугани, кото посещават АВА центровете на сдружение "Аутизъм Дтес" и съм щастлива, че имам шанс да съм част от прекрасния и слънчев екип на сдружението.
Щастлива съм от възможността да бъда част от екипа на Сдружение "Аутизъм днес". За мен е истинско удоволствие да се докосна и работя с прекрасни слънчеви деца!
При мен водеща мотивация е да помагам, подкрепям и допринасям за успехите на Всяко дете. С малки стъпки да откриваме големи възможности!
viber_image_2024-03-12_11-35-39-2345
Нашата Мисия

На 29. септември 2015 г. открихме първия Център по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в сграда, предоставена от столична община, с изключителната подкрепа на много индивидуални и корпоративни дарители и публични личности.

Услуги
  • Поведенчески анализ

  • Логопедична подкрепа

  • Ерготерапия

Контакт
  • София, кв. „Горубляне“, ул. „Витоша“ 2

  • autismtodayaba@gmail.com

  • 0887 366 067

Scroll to Top