Екип гр. София - кв. Горубляне

Основател

Владислава Цолова

Владислава Цолова e председател на Сдружение „Аутизъм днес“. Финансист и юрист с повече от 15 години опит в областта на банковото дело. Магистър по човешки ресурси, Магистър по Психология и Магистър по Управление на образованието. Докторант е в Докторска програма: Финанси, застраховане и осигуряване.
Владислава Цолова притежава сериозен организационен и управленски опит, включително в реализирането на кампании и обучения, управлението на проекти и създаването и развитието на детски заведения. Била е член на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации в Народно събрание (2013 г.). Членува в Българския форум на бизнес лидерите, НАСО и европейската Autism Europe и др. От 18 март 2023 г. е избрана за Председател на НПО Нацианалната Пациентска оржанизация, обединение от над 65 опганизации в България.

Владислава Цолова e създател на АВА Центровете по поведенческа и комплексна терапия „Аутизъм днес" , така че Applied Behavior Analysis (ABA) е факт в България от 2015 г.

През 2015 г. беше открит първият АВА център в България в София, в Горубляне в сградам предоставена от Столична община и с помощта на дарители през септември 2015 г. АВА „Аутизъм Днес"- София, Горубляне беше официлано октрит.

През м. Октомври 2018 г. беше открит вторият АВА Център „Аутизъм днес" в гр. Плевен- за Северна България и Плвен.

Центърът се помещава в сграда, предоставена от община Плевен, в която през 2020 г. беше открита и

През 2021 г. предстои откриването на три нови АВА Центъра „Аутизъм Днес"- в гр. Бургас в гр. Враца и втори център гр. София.

Детска градина Монтесори Планета България, чиято цел е: да се създаде съвсем ново и иновативно учебно заведение в гр. Плевен, което да работи по стандартите и изискванията на Министерство на образованието, изцяло съобразено с учебните планове и програми на МОН, но използвайки принципите и златните правила на Монтесори педагогиката, така че по игрови, свободен и напълно иновативен начин всички деца. включително и деца с проблеми в развитието да придобиват знания и умения от живота, като покриват и държавните образователни изисквания и получават необходимите знания и умения за училищна готовност, за което получават и Удостоверение от детската градина, лицензирана с Лиценз от Министерството на образованието 269/2.07.2020 г.

Владислава Цолова е родена в гр. Плевен и завършва Математическа Гимназия „Гео Милев" - гр. Плевен. Финансист и юрист е с повече от 15 години опит в областта на банковото дело, магистър е по човешки ресурси и психолог. Владислава Цолова притежава сериозен организационен и управленски опит в организирането на кампании, обучения- професионални, квалификационни и сертификационни, в управлението на проекти и изграждането на детски заведения.

· Член е на работната група за изработване на Закона за училищно и предучилищно образование от 2010 г., назначена със Заповед на Министъра на образованието, който е в сила от 01.08.2016 г

· Член на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации в Народно събрание от 2013 г.

· Член на Български Форум на бизнес лидерите в България от 2015 г.

· Член на Autism Europe от 2016 г.

· Член на Национална Пациентска организация от 2015 г.

· Резервен член на Фонда за лечение на деца от 2017 г.

· Магистър по Мениджмънт на образованието

· Председател на секция "Ментално здраве" в НПО Национална Пациентска Организация

Vladislava_Colova

Психолог/ Поведенчески терапевт

Кристин Каменова

Казвам се Кристин Каменова и съм психолог и поведенчески терапевт в сдружение „Аутизъм Днес“.

Завършила съм психология в „Унивеситета на Бат” в Англия. Темата на дисертацията ми беше свързана с проблеми, възникващи в семейства на деца с аутизъм. В момента следвам магистърска програма по "Клинична психология" в СУ "Св. Климент Охридски.

Работата с деца от аутистичния спектър и други психоемоционални затруднения приемам за свое призвание. Това ме кара да се чувствам удовлетворена, че активно подпомагам както по-добрата адаптация на детето, така и качеството на живот на цялото семейство.

Всяка малка стъпка на детето по пътя на неговото израстване и развитие ме изпълва с щастие и гордост, че съм имала възможността да допринеса за неговото по-пълноценно бъдеще и благополучие. Това ме мотивира да продължавам да се усъвършенствам като психолог и терапевт.

Kristen certificate_page-0001
Kristin Kamenova

Психолог/ Поведенчески терапевт

Иван Чолаков

Казвам се Иван Чолаков и работя като психолог в Сдружение "Аутизъм днес".

Завършил съм бакалаварска степен по психология във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий" и сега следвам магистърската програма "Клинична психология".  

В процеса на изучаването на различните школи и направления, аз разбрах за себе си, че се вълнувам от детският вътрешен свят.

Работата ми с децата ме зарежда с енергия и в същото време ме мотивира да търся повече начини, с които да мотивирам тях.

Възхищавам се на всяка тяхна малка стъпка, направена от тях, защото те доста често се оказват големи крачки.

За мен е от изключителна важност да възприемам детето винаги такова, каквото е и да правя най-доброто, на което съм способен.

Благодарение на супервизията и на чудесния екип, с който имам честта да работя, всеки ден пред нас се откриват нови хоризонти за развитие и промяна към по-добро.

Ivan_page-0001
Ivan (2)

Психолог / Поведенчески терапевт

Лина Златева

Казвам се Лина Златева и съм психолог и АВА терапевт в Сдружение "Аутизъм Днес".

Завършила съм бакалавър Психология в НБУ, както и имам завършено базисно ниво по позитивна и детска психотерапия към Института по Позитивна Психотерапия.

Намирам работата с деца от аутистичния спектър за предизвикателство и удоволствие,

а чрез ежемесечната супервизия на Dr. D.Fraser придобивам знания и умения, с които да бъда по-полезна за децата в центъра.

Lina_page-0001
Lina

Културтерапевт

Християн Пангелов

Казвам се Християн Пангелов и съм Културтерапевт.

Завършил съм бакалавърска степен в катедрата по "Изобразително изкуство", специалност "Учител по изобразително изкуство" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Аз съм сред първите служители на центъра от неговото основаване и за мен е радост да правя творчески занимания и упражнения, които подпомагат работата на колегите с децата в техните терапевтични сесии.

Работата ми в Сдружние "Аутизъм Днес" е спокойна, приятна и разнообразна.

Прекрасно се разбирам с колегите и атмосферата е приятелска.

християн

Логопед и ABA терапевт

Атанасия Прента

Казвам се Атанасия Прента и работя като логопед и ABA терапевт в Сдружение ‘’Аутизъм днес’’.

Завършила съм бакалавър Логопедия в Софийски Университет ‘’Св. Климент Охридски’’, а в момента следвам магистърската програма ‘’Комуникативни нарушения на развитието’’.

От малка мечтаех да помагам на деца с формално или неформално развитие, както и на техните семейства. За мен работата с деца от аутистичния спектър е предизвикателство и удоволствие.

Благодарна съм, че съм част от екипа на сдружение „Аутизъм днес“.

282262119_423432675953144_4697581255385322414_n

Психолог

Надежда Винчева

Казвам се Надежда Винчева и работя като психолог в сдружение ''Аутизъм днес''.

Завършила съм магистъратура по психология във Великотърновския университет "Св. Св Кирил и Методий".

През дългогодишният ми опит с деца като преподавател по класически балет разбрах, че това което ме вълнува е детската психика.

След завършването си придобих опит като психолог  в българско училище в Ерфурт, Германия.

Откриването и работата с индивидуалните дарби и таланти на всяко дете е нещото, което приех за своя мисия.

Работата с деца от аутистичния спектър и други психоемоционални затруднения е предизвикателна и интересна. Всяка малка стъпка към по-добър живот на децата и техните семейтва ме кара да се чувствам удовлетворена и пълноценна.

В сдружението припознах съмишленици, запознах се с  невероятни професионалисти и хора приели работата си за призвание.

НадеждаВ

Психолог

Биляна Иванова

Казвам се Биляна Иванова и съм психолог в сдружение „Аутизъм днес“.

Завършила съм предучилищна и начална училищна педагогика и детска и юношеска психология (диагностика и консултиране) в СУ „Климент Охридски“.

Мотивацията ми да работя в областта на детското психично здраве е свързана, както с голямото ми желание да помагам на децата и техните семейства при справяне с трудностите и предизвикателствата, които диагнозата „аутизъм“ поставя пред тях, така и личната удовлетвореност която изпитвам винаги, когато видя дори и малка крачка напредък в процеса на терапевтичната работа.

В Центъра открих колеги с богат опит и огромна всеотдайност към децата, радвам се, че съм част от екип за който ежедневната работа с деца от аутистичния спектър и техните семейства се е превърнало в кауза.

Bilqna Ivanova

Поведенчески терапевт

Аделина Савова

Казвам се Аделина Савова и съм завършила висшето си образование в Нов Български Университет, гр. София, специалност "Биология - обща и приложна" и втора специалност "Екология и опазване на околната среда". Поради огромното ми желание да работя с деца, придобих и допълнителна квалификация по педагогика на обучението по биология.

За мен, да бъда поведенчески терапевт винаги е било призвание, вълнуващо предизвикателство и приключение за цял живот.

Дълбоко вярвам, че всяко дете има уникален и неповторим потенциал.  Именно поради тази причина съм безкрайно щастлива, че имам възможността да помагам на онези, който имат нужда в Сдружение "Аутизъм Днес".

Аделина Савова

Социален Педагог / Офис Мениджър

Петя Ганчева

Здравейте! Казвам се Петя Ганчева и работя като социален работник и офис мениджър в Сдружение "Аутизъм Днес". Завършила съм Медицински колеж - гр. Плевен, специалност рехабилитатор. Имам опит в администрацията на лечебни заведения, както и в рехабилитацията на различни клинични патологии.

Организирането на работния процес в центъра е удоволствие и предизвикателство за мен, за да се удовлетворят очакванията на родителите и индивидуалните нужди на децата в екипна работа с терапевтите за постигане на динамичен и ползотворен работен ден, пълен с усмивки, удовлетвореност и прекрасни резултати.

image002

Социален Педагог / Ерготерапевт

Виолета Стоева

Здравейте! Казвам се Виолета Стоева и съм ерготерапевт и специален педагог в Сдружение Аутизъм Днес". Завършила съм рехабилитация в Медицински колеж "Й. Филаретова" - гр. София, магистратура Кинезитерапия в НСА "В. Левски" и магистратура Специална педагогика в СУ "Св. Климент Охридски".

Откривам призванието си в това да помагам на децата със специални образователни потребности за подобряване качеството им на живот. В последните 5 години имам опит в работата с деца с ДЦП и СОП. Привърженик съм на ученето и усъвършенстването през целия живот и стремеж към по-добро бъдеще за всички деца.

Обичам да прекарвам свободното си време с детето ми и да пътувам със семейството. Спокойствие намирам сред природата и четенето на книги. В Сдружение "Аутизъм днес" срещнах добри хора и професионалисти, обединени от обща кауза. Вярвам, че само в работата ни като екип ще постигнем максимални резултати за всяко едно дете.

image003

Психолог

Ивана Пенчева

Здравейте! Казвам се Ивана Пенчева и работя като психолог в Сдружение "Аутизъм Днес". Завършила съм СУ "Св. Климент Охридски" , специалност Психология, в момента завършвам Клинична психология в Нов български университет, а отделно от това специализирам Фамилна терапия.

От досегашния ми опит в работата с деца в норма и извън, смятам че всяко дете има нужда от любов и разбиране, за да покаже пълния си капацитет от ресурси и потенциал. С радост и удоволствие искам да допринасям за развитието и приемането в света на децата от аутистичния спектър.

image004
Нашата Мисия

На 29. септември 2015 г. открихме първия Център по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в сграда, предоставена от столична община, с изключителната подкрепа на много индивидуални и корпоративни дарители и публични личности.

Услуги
  • Поведенчески анализ

  • Логопедична подкрепа

  • Ерготерапия

Контакт
  • София, кв. „Горубляне“, ул. „Витоша“ 2

  • autismtodayaba@gmail.com

  • 0887 366 067

Scroll to Top