Екип гр. Плевен

IMG-2f0b8a2c293e35eb3541507ecc4c12bb-V

Основател

Владислава Цолова

Владислава Цолова e председател на Сдружение „Аутизъм днес" и директор на АВА Центровете по поведенческа и комплексна терапия „Аутизъм Днес" в България. Финансист и юрист с повече от 15 години опит в областта на банковото дело и докторант в докторска програма "Финанси, застраховане и осигуряване" към катедра "Финанси и застраховане".

Магистър по управление на човешките ресурси, Магистър по Психология и Магистър по Управление на образованието.

Владислава Цолова притежава сериозен организационен и управленски опит, включително в реализирането на кампании и обучения, управлението на проекти и създаването и развитието на детски заведения. Била е член на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации в Народно събрание (От 2013 г.). Членува в Българския форум на бизнес лидерите, НАСО и европейската Autism Europe и др. От 18 март 2023 г. е избрана за Председател на НПО Нацианалната Пациентска организация, обединение от над 65 организации в България и преизбрана на годишното общо събрание през м. юни 2023 г..

Владислава Цолова e създател на АВА Центровете по поведенческа и комплексна терапия „Аутизъм днес" през 2015 г. и Поведенческата терапия (Applied Behavior Analysis (ABA) вече не е мираж в България и сбъдната мечта на поколения родители на деца с аутизъм в България.

Владислава Цолова е инициатор и създател на сдружение „Аутизъм Днес"- организация от родители, специалисти и публични фигури, основано през 2014 година.

 „Аутизъм Днес" вече 8 години посвещава всеки ден от живота на подкрепата, развитието и добруването на деца с аутизъм чрез професионална образователна помощ, грижа и любов. Аутизъм Днес е символ на висок професионален стандарт за работа с деца с аутизъм, надежда и упование за родителите и предоставяйки високо професионални услуги, е гаранция за независим и достоен живот на децата с аутизъм в България.

Към момента сдружението има вече четири специализирани центъра за професионална помощ (два в гр. София, един в гр. Плевен и един в гр. Бургас) за деца с аутизъм, в които повече от 200 деца месечно и над 1000 деца годишно и техните семейства получават най- висококачествена терапевтична подкрепа.

Владислава Цолова е основател и на Детска градина Монтесори Планета България, чиято цел е: да се създаде съвсем ново и иновативно учебно заведение в гр. Плевен, което да работи по стандартите и изискванията на Министерство на образованието, изцяло съобразено с учебните планове и програми на МОН, но използвайки принципите и златните правила на Монтесори педагогиката, така че по игрови, свободен и напълно иновативен начин всички деца. включително и деца с проблеми в развитието да придобиват знания и умения от живота, като покриват и държавните образователни изисквания и получават необходимите знания и умения за училищна готовност, за което получават и Удостоверение от детската градина, лицензирана с Лиценз от Министерството на образованието 269/2.07.2020 г.

Владислава Цолова е родена в гр. Плевен и завършила Математическа Гимназия „Гео Милев" - гр. Плевен. Финансист и юрист е с повече от 15 години опит в областта на банковото дело, магистър е по човешки ресурси и психолог.

Владислава Цолова е докторант в докторска програма "Финанси, застраховане и осигуряване" към катедра "Финанси и застраховане" и притежава сериозен организационен и управленски опит в организирането на кампании, обучения- професионални, квалификационни и сертификационни, в управлението на проекти и изграждането и упралвението на детски заведения.

Специалист е по справяне с кризи и управление на кризисни ситуации.

· Член и активен участник в работната група за изработване на Закона за училищно и предучилищно образование от 2010 г., назначена със Заповед на Министъра на образованието, който е в сила от 01.08.2016 г.

· Член на Обществения съвет към Комисията за взаимодействие с граждански организации в Народно събрание от 2013 г.

· Член на Български Форум на бизнес лидерите в България от 2015 г.

· Член на Autism Europe от 2016 г.

· Член на Национална Пациентска организация от 2015 г.

· Резервен член на Фонда за лечение на деца от 2017 г.

· Член на НАСО

· Председател на секция "Ментално здраве" в НПО Национална Пациентска Организация от 2022 г.

- Председател на НПО Национална Пациентска Организация от Април 2023 г.

Vladislava_Colova

Поведенчески терепевт / Социален педагог / Магистър Логопед / Езикова и речева патология в НБУ

Десислава Василева

Завършила съм висшето си образование във - ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Велико Търново, специалност „Социална педагогика“, с допълнителна квалификация - Философски цикъл.

Започнах работа в Център по приложен поведенчески анализ в гр. Плевен, като поведенчески терапевт и социален педагог, преди малко повече от година.

Знаех, че това е работа за мен, чувствах я със сърцето си. Децата с аутизъм за мен са осмото чудо на света.

Тези малки слънца, огряващи този студен свят, те карат да се усмихнеш на всяко идващо утро.

Да съм част от живота на дете с аутизъм за мен е привилегия. Сега знам, че в живота си съм била значима, че с моя помощ едно дете е казало на майка си "мамо", че е седнало спокойно на стола си и се е нахранило със семейството си. За мен е чест, че работя в Сдружение „Аутизъм днес"!

Сертификати от преминати обучения:

2023 г.  - Работата на учителя с деца със СОП. Специфики при работа с деца от аутистичния спектър.

2020 г. - Autism Explained: 2020 Summit

2020 г. - Occupational Therapy for Students with Autism Through the Telehealth Lens

2019 г. – Първа международна конференция „Аутизмът не е присъда“

2019 г. – 40-Hour Online Registered Behavior Technician (RBT) Training program

Десислава Василева_page-0001
Desi Vasileva-pic za sajt (2)

Психолог/ Поведенчески терапевт

Мария Анастасова

Kазвам се Мария Анастасова и съм психолог в Сдружение „Аутизъм днес“.
Завършила съм магистърска степен „Психология и психопатология на развитието“ през 2015г. във ВСУ "Черноризец Храбър".
Чувствам се късметлийка, че попаднах на това място.

Работата и трудът ми се осмислят всекидневно, виждайки индивидуалния напредък на всяко едно от нашите деца.

Maria COMPLETE CERTIFICATE (1) (2) (7) (1)_page-0001
Мария

Поведенчески терапевт

Петя Христова Симеонова

Казвам се Петя Христова Симеонова. Завършила съм ПНУП в колежа в гр Плевен ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий".
За мен работата не е работа,а удоволствие!
Удоволствие е да виждам "малките" постижения, които се постигат с много работа.
Удоволствие е да виждам радостта и благодарността в очите на родителите.
Удоволствие е когато едно дете с аутизъм ти се усмихне, защото знаеш, че сърцето му е чисто, очите искренни и намеренията му към теб добри.
Ето това ме прави щастлива и затова съм част от екипа на "Аутизъм днес".

Петя Симеонова

Ерготерепевт/ Поведенески терапевт

Виктория Петкова

Казвам се Виктория Петкова. Завърших  Медицинска рехабилитация и ерготерапия в  МУ- Плевен през 2021г.
Работата с деца ме прави щастлива. Всеки ден тези малчугани ме зареждат с положителна енергия и заедно постигаме успехи. За мен е чест и удоволствие да съм част от екипа на Сдружение Аутизъм днес!

Виктория - Плевен център

Ерготерепевт

Светлана Райкова

Казвам се Светлана Райкова!

Завършила съм Медицинска рехабилитация и ерготерапия през 2013 година ,в МУ- Плевен  и Магистърска програма към НСА - София Адаптирана физическа активност! За мен е истинско удоволствие и призвание, че имам шанса да работя в сдружение Аутизъм днес, да се срещам всеки ден със тези слънчеви деца, от които всеки получавам невероятни преживявания и заедно се

Светлана Райкова

Педагог/ Поведенчески терапевт

Галя Борисова

Казвам се Галя Борисова. Завърших педагогика на обучението по музика в ЮЗУ "Неофит Рилски", а след това завърших ПНУП в "Св. Св. Кирил и Методий". Избрах сдружение "Аутизъм днес", защото за мен това е лична кауза, която дава и учи много. Дава удовлетворение, надежда, любов,сила. Учи на смирение, търпение, да цениш малките неща-малка стъпка от нас,голяма стъпка за децата и техните близки. Неповторимо и незаменимо!

галя

Педагог / Поведенчески терапевт

Катрин Миленова Цветкова

Казвам се Катрин Миленова Цветкова. Изучавам Начална и предучилищна педагогика във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Работата в "Аутизъм днес" ми носи всекидневно  удоволствие, удовлетвореност и ме кара да се чувствам значима! Дава удовлетворение, надежда, любов,сила. Работата учи на смирение, търпение, да цениш малките неща. Радостта от напредъка,на всяко едно дете е незаменима.

image001

Педагог / Поведенчески терапевт

Деница Павлинова Христова

Здравейте, казвам се Деница Павлинова Христова. Завършила съм във Великотърновския университет степ Бакалавър, специалност " Философия" и Магистратура Специалност : " Политология и Национална сигурност". Избрах да работя в сдружението " Алтизъм Днес " , за да мога да бъда полезна и удовлетворена всеки ден от работата си. Удоволствието е да виждаш как детето всеки ден напредва , а аз да бъда неговата стълбица към напредъка.

IMG-0e19f7bead4cbe77cb48e00ce25e65dc-V
Нашата Мисия

На 29. септември 2015 г. открихме първия Център по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в сграда, предоставена от столична община, с изключителната подкрепа на много индивидуални и корпоративни дарители и публични личности.

Услуги
  • Поведенчески анализ

  • Логопедична подкрепа

  • Ерготерапия

Контакт
  • София, кв. „Горубляне“, ул. „Витоша“ 2

  • autismtodayaba@gmail.com

  • 0887 366 067

Scroll to Top